افزایش ۶ برابری تولید نفت از میادین مشترک غرب کارون در ۸ سال گذشته

وزیر نفت گفت: در غرب کارون ظرفیت تولید نفت از ۷۰ به ۴۲۰ هزار بشکه رسیده و در نتیجه تولید نفت از این میادین مشترک در هشت سال گذشته ۶ برابر شده است.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز، «بیژن زنگنه» امروز(دوشنبه) در مراسم امضای قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد بی با تبریک روز ارتباطات و روابط عمومی ابراز امیدواری کرد که رسانه ها راست بگویند و همه راست را بگویند. به ویژه در آستانه انتخابات، جوانترها توجه کنند که شرافت حرفه ای خود را نفروشند زیرا به هر قیمتی که بفروشند، ارزان است.

وی از زنده یاد اکبر ترکان یاد کرد و گفت: وی انسان خودساخته ای بود و هر کاری که انجام می داد با جهد و تلاش خود انجام می داد. وی آدم وطن دوستی بود و هیچ نیت شری نداشت.  

زنگنه افزود: ترکان خیرخواهانه صحبت می کرد و همواره در پی حل مشکلات نفت بود. امیدوارم به دو برادر شهید خود بپیوندد. ما از این افراد که بی منت در جهت اعتلای ایران عزیز تلاش کنند، کم داریم.

وی تاکید کرد: امروز روز مهمی است و مدت ها دنبال این کار بودم. سناریوهای زیادی را شرکت ملی نفت بررسی کرد و ابتدا قرار بود هندی ها بیایند و گاز را ال.ان.جی کنند.

وزیر نفت ادامه داد: حدود ۲ میلیارد دلار هزینه اصل اجرای این قرارداد است و با آنکه گاز تولیدی از فرزاد بی معادل یک فاز پارس جنوبی است اما توسعه آن به اندازه ۲ فاز پارس جنوبی هزینه دارد. همچنین میعانات گازی آن یک هشتم فاز پارس جنوبی است و این موضوع بازپرداخت طرح را سخت می کند.  

وی تاکید کرد: بنابراین بازپرداخت اصل و فرع طرح با میعانات گازی قابل بازپرداخت نیست و این در حالی است که اصل و فرع پول باید از خود طرح تامین شود.  

وزیر نفت با اشاره به اینکه هندی ها یکبار که بحث تحریم اول بود رفتند، اعلام کردند ال.ان.جی قابل اجرا نیست، گفت: هندی ها دوباره به دلیل تحریم نیامدند این در حالی است که حتی از رییس جمهوری مجوز گرفتیم که بازپرداخت از محل گاز صادراتی انجام شود، با این حال هندی ها نیامدند.  

وی با اشاره به اینکه تلاش کردیم هزینه ها را کاهش دهیم، گفت: با این حال اجرای این طرح ۱.۸ میلیارد دلار هزینه دارد و تامین مالی آن هنر می خواهد.  

زنگنه افزود: گزینه های مختلف بررسی و در نهایت تصمیم گرفته شد گاز تولیدی از فرزاد بی به سایت ۲ پارس جنوبی بیاید و از امکانات موجود پالایشی استفاده کنیم تا در هزینه ها صرفه جویی شود. پارس جنوبی البته ظرفیت بالاتری نیز دارد. 

به گفته زنگنه، قرارداد بیع متقابل است و آی.پی.سی نیست.

وی گفت: در این مدت مشکل تحریم داشتیم. فرصت فاینانس وجود نداشت و صندوق توسعه ملی نیز منابع نداشت. باید امیدوار باشیم تحریم نباشد تا بتوان از صندوق توسعه ملی و اوراق مشارکت، تامین مالی کرد.  

وی با تاکید بر اینکه پرونده میادین مشترک امروز بسته می شود، گفت: سال ۹۶ اعلام کردیم که کار میادین مشترک بسته می شود. کار در پارس جنوبی در فاز اول تمام شده و باید وارد فاز نگهداشت و فشار افزایی شویم که نیازمند ۳۰ میلیارد دلار منابع مالی است که به دولت بعد می رسد البته برای فشار افزایی قرارداد لازم منعقد شده است.  

زنگنه با بیان آنکه همه قراردادهای میادین مشترک دریایی تمام شده است، افزود: در غرب کارون ظرفیت تولید نفت از ۷۰ به ۴۲۰ هزار بشکه رسیده و تولید نفت از این میادین مشترک در ۸ سال گذشته ۶ برابر شده است. 

وزیر نفت با تاکید بر اینکه از این به بعد چنین اتفاقاتی در کشور نخواهد افتاد زیرا این فرصت بزرگی بود و از این به بعد باید تولید را حفظ کنیم، گفت: پالایشگاه فاز ۱۴ تاثیری در میزان تولید ندارد و این پالایشگاه یدک است.  

زنگنه ادامه داد: در شرایط تحریم قراردادها نمایشی نبوده و تامین مالی دیده شده است. بزودی نیز قراردادی برای توسعه آزادگان منعقد خواهد شد.  

وی تاکید کرد: مهم این است که کشور ما سربلند و زنده باشد و همیشه آرزوی من تحقق چشم‌انداز بوده است.  

وزیر نفت با اشاره به اینکه در این سند ایران باید مقام اول را از نظر اقتصادی و فناوری داشته باشد و ایرانی به ایرانی بودن خود مفتخر باشد، گفت: با این حال از روزی که چشم انداز را شروع کردیم از چشم انداز دورتر شدیم.

زنگنه افزود: تلاش کردیم در حد توان برای تحقق چشم انداز تلاش کنیم تا مردم بتوانند از برکات این تلاش ها برخوردار شوند البته همه دست بخش اقتصادی نیست و همه بخش ها باید با هم جلو بروند.

قرارداد توسعه میدان گازی مشترک «فرزاد بی» به ارزش یک میلیارد و ۸۰۰ میلیون دلار به یک شرکت ایرانی واگذار شد. قرارداد توسعه میدان مشترک فرزاد بی با حضور بیژن زنگنه وزیر نفت، بین شرکت ملی نفت (کارفرما) و شرکت پتروپارس (پیمانکار) به امضا رسید.

مدت زمان اجرای این قرارداد پنج سال در نظر گرفته شده و هدف از اجرای این قرارداد که در قالب قرارداد بیع متقابل است، دستیابی به برداشت روزانه یک میلیارد فوت‌مکعب گاز غنی (۲۸ میلیون مترمکعب و معادل یک فاز استاندارد پارس جنوبی) است.

میزان گاز درجای میدان فرزاد بی در حدود ۲۳ هزار میلیارد فوت مکعب برآورد شده است که میزان میعانات گازی آن حدود پنج‌هزار بشکه در ازای هر میلیارد فوت‌مکعب گاز تخمین زده می‌شود.

کد خبر 43039

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 1 =